Actrice Joke Devynck opnieuw op federale lijst Groen

© BELGA

Actrice Joke Devynck staat bij de komende verkiezingen op de elfde plaats op de Kamerlijst van Groen. Dat is in Gent bekendgemaakt. In 2010 stond ze al eens op de Senaatslijst.

jvt

Elisabeth Meuleman, huidig fractievoorzitter in het Vlaams parlement, is de lijsttrekker voor het Vlaams parlement. Zij wordt op twee vergezeld door Vlaams parlementslid Björn Rzoska. Op drie staat Sara Matthieu, Gents gemeenteraadslid en kabinetsmedewerker bij Brussels staatssecretaris Bruno De Lille.

Verder op de lijst onder meer VVSG-arbeidsmarktspecialist Peter Cousaert, Gents gemeenteraadslid ‘Low Impact Man’ Steven Vromman, UGent-professor Dirk Stroobandt en gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter Jos Stassen, momenteel burgemeester in Kruibeke. Eerste opvolger is Gents gemeenteraadslid Bram Vandekerckhove.

De federale lijst wordt getrokken door huidig fractieleider Stefaan Van Hecke. Op de volgende vier plaatsen staan de Gentse OCMW-fractieleider en doctoraatsstudente Evita Willaert, de Dendermondse advocaat en gemeenteraadslid Matthias Coppens, fractieleider in Beveren en docente Kristien Hulstaert, fractieleider in Aalst en huisarts Andreas Verleysen en op de elfde plaats actrice Joke Devynck (11). Zij stond in 2010 op de vijftiende plaats voor de Senaat. Lijstduwer wordt de Gentse schepen Filip Watteeuw.

Op de Europese lijst staat UZ-arts en gynaecologe professor Petra De Sutter op de tweede plaats. Eerste opvolger is Dirk Holemans, coördinator van de denktank Oikos, zesde opvolger is Fran Bambust, recent actief bij çavaria (belangenverdediging voor holebi’s en transgenders) en schrijfster van jeugdboeken.

LEES OOK

Nu in het nieuws