Lavrov: 'Nog geen akkoord tussen VS en Rusland over Oekraïne'

© AP

© AP

1 / 2

John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en zijn Russische collega Sergei Lavrov hebben donderdag in Rome gesproken over de crisis in Oekraïne. Na afloop zei Lavrov dat er nog geen akkoord was. De VS kondigde vandaag ook sancties aan tegen Russen betrokken bij de bezetting van de Krim.

evg

Russen die betrokken zijn bij de militaire interventie op de Krim krijgen geen visum meer voor de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama aangekondigd. Ook hun activa worden bevroren.

Obama heeft de beslissing aangekondigd op het moment dat zijn buitenlandminister John Kerry sprak met Lavrov. Na afloop van dat gesprek zei Lavrov dat er geen akkoord was over Oekraïne.

De ‘Europeanen’, die donderdag een crisisoverleg houden over Oekraïne, zouden op voorhand op de hoogte gebracht zijn van de beslissing. Het Witte Huis zei nog bereid te zijn verdere acties te ondernemen als dat nodig was.

De sancties moeten de verantwoordelijken voor de Russische bezetting van de Krim raken. ‘Het is een flexibele methode die ons toelaat sancties op te leggen aan diegenen die het meest betrokken zijn bij de destabilisering van Oekraïne’, zegt het Witte Huis in een persbericht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten