Proximus vervangt merknaam Belgacom

De merknaam Belgacom verdwijnt nog dit jaar uit het straatbeeld. Alle diensten van het bedrijf zullen gebeuren onder de vlag van Proximus, tot dusver de naam voorbehouden voor de afdeling mobiele telefonie.

Wim Lecluyse

Dat heeft CEO Dominique Leroy meegedeeld bij de voorstelling van het toekomstplan van het bedrijf. Met slechts één merknaam wil Proximus illustreren dat het ‘alle technologieën naadloos combineert.’ De commerciële merknaam Proximus zal voortaan dus alle dienst op het vlak van vaste én mobiele telefonie, internet en tv voor kleinverbruikers omvatten. De vereenvoudiging van de merknaam moet meehelpen om tegen 2016 weer aan te knopen met groei.

‘Het is een volgende logische stap om alle oplossingen onder één hoofdmerk te brengen, zowel voor particulieren als voor kleine en grote bedrijven. Met het nieuwe merk Proximus kunnen ze altijd, overal en op ieder toestel gebruik maken van telefonie-, internet-, tv- of IT-diensten. Vast of mobiel, dat maakt niet uit’, klinkt het in een mededeling.

De naam Belgacom blijft wel bestaan voor het overkoepelende bedrijf. NV Belgacom blijft dus wel het beursgenoteerde bedrijf. Ook andere merknamen van andere diensten zoals Scarlet, 1207/1307, Bics, Tango en Telindus international blijven bestaan.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt