Groen: ‘Weyts weet niet waarover hij spreekt’

Foto: BELGA

Groen-parlementslid Wouter De Vriendt is niet te spreken over het plan van N-VA om het tijdskrediet aan strengere regels te onderwerpen.

N-VA-kopstuk Ben Weyts kondigde maandag in De Standaard aan dat zijn partij het tijdskrediet aan strengere regels wil onderwerpen. ‘Het systeem dient om werknemers weer mentaal fit te krijgen, niet om wereldreizen te maken,’ aldus Weyts. Een uitspraak die op weinig begrip van Groen-parlementslid Wouter De Vriendt kan rekenen.

 

 

‘Weyts weet duidelijk niet waarover hij spreekt,’ aldus De Vriendt. ‘In januari namen 132.678 werknemers tijdskrediet. Bij slechts 4% (5.757) ging het over voltijdse onderbreking. 96% van het tijdskrediet is dus deeltijds. Dat gaat over ouders die bijvoorbeeld woensdagmiddag thuis blijven en zo job en gezin beter kunnen combineren.’

Volgens Groen maakt tijdskrediet het niet alleen gemakkelijker een job en een gezin te combineren, maar zorgt het systeem er ook voor dat mensen langer actief kunnen blijven op de arbeidsmarkt. De Vriendt betreurt dat de huidige federale regering het systeem al verder afbouwde.

‘De regering eist dat mensen een marathon lopen aan het tempo van een sprint. N-VA wil de tijdsdruk op de werknemers nu verder verhogen. Weyts lijkt wel een strenge scheidsrechter met een chronometer,’ aldus De Vriendt. ‘Zijn voorstel onderstreept opnieuw hoe ver de N-VA staat van de dagelijkse realiteit van vele gezinnen.’

Lees meer over de verkiezingen 2014

Door bvb
AANGERADEN