Johnny Thijs: ‘Minister Labille heeft gelogen’

© BELGA

In een interview met De Tijd geeft voormalig bpost-baas Johnny Thijs voor het eerst zijn versie van de feiten over het dispuut rond zijn loon.

bvb

“Ik had garanties van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille dat ik mijn salaris kon behouden. Als hij nu beweert dat hij nooit iets heeft beloofd, dan is dat een flagrante leugen”, haalt Thijs uit. “Er zijn politici die voor minder zijn moeten vertrekken.”

Thijs leidde het postbedrijf al tien jaar toen eind vorig jaar zijn contractverlenging op de tafel kwam. Naar eigen zeggen kreeg hij eind oktober op het kabinet van Labille reeds de garantie dat hij zijn loon kon behouden. De minister vroeg enkel om zonder contract voort te doen tot na de verkiezingen, omdat het loon gevoelig lag bij de achterban. Dit was voor Thijs geen probleem.

Nadien hoorde hij niets meer van Labille. In die periode was er de heisa rond topman Didier Bellens bij Belgacom en de toplonen bij overheidsbedrijven. Thijs vernam via de media dat de minister zijn brutojaarwedde van 1,1 miljoen euro nagenoeg wilde halveren tot 650.000 euro.

Omdat Thijs “dat spel met winnaars of verliezers” niet wilde spelen, trok hij er zelf de stekker uit. Ook daarna nam Labille geen contact op met hem. Nochtans was Thijs bereid geweest te onderhandelen en een substantieel salarisverlies te slikken, “als Labille bereid was geweest van man tot man te praten”.

Labille: 'Mijnheer Thijs is verleden'

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten