Parket wil Didier Bellens voor de rechter

© BELGA

Het parket van Bergen wil voormalig Belgacom-topman Didier Bellens en PS-getrouwe Edmée De Groeve vervolgen voor de verkoop van een Belgacom-gebouw in Bergen in 2005. Dat melden L’Echo en De Tijd woensdag.

llo

Volgens het parket hebben Bellens en zijn toenmalige rechterhand bij Belgacom, Pierre-Eric Evrard, bewust het Belgacom-gebouw te goedkoop verkocht.

De nieuwe eigenaar werd de bvba Xelis Siva. Die vennootschap is mee opgericht door Edmée De Groeve. Bellens en Evrard zouden de prijs gedrukt hebben om van De Groeve en haar netwerk steun te krijgen voor de herbenoeming van Bellens aan het hoofd van Belgacom in 2009.

Misbruik van invloed

Het parket verdenkt vijf personen van ‘misbruik van invloed’: Bellens, Evrard, De Groeve, De Groeve’s dochter Elke Maes en de betrokken architect M. D’Angelo. Voor De Groeve, Maes en D’Angelo komt daar ook misbruik van gemeenschapsgoederen en valsheid in geschrifte bij.

Het parket vraagt de raadkamer de doorverwijzing naar de strafrechter. Als de raadkamer dat verzoek volgt, riskeren ze een boete of gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten