‘Ontslagen’ medewerker Louis Michel staat nog op loonlijst

© Belga

1 / 2

Luc Paque, de medewerker van Louis Michel (MR) die eind november in opspraak kwam, staat nog altijd op de loonlijst van het Europees Parlement. Dat schrijft De Morgen.

jvt

Luc Paque bevestigde in november dat hij zonder medeweten van Louis Michel amendementen had ingediend die de voorstellen voor een grootschalige herziening van de Europese privacyregels afzwakken.

Nadat de zaak was uitgelekt, bood Paque zijn ontslag aan. Maar zowel op de website als op een recente lijst van geaccrediteerde medewerkers van het parlement staat de naam van de medewerker nog steeds vermeld. De opzegperiode van drie maanden zou zijn verstreken.

Luc Paque zei zelf dat hij op het einde van deze maand bij het Europees Parlement vertrekt. ‘Ik ga binnen enkele dagen weg. Ik zit nog in mijn opzegperiode’, citeert De Morgen hem.

Louis Michel reageert in de krant dat hij niets te verwijten valt. ‘Ik heb alles gedaan wat wettelijk gedaan moet worden in deze zaak.’ Hij weet niet wanneer de wettelijke opzegtermijn van zijn medewerker precies afloopt.

LEES OOK

Nu in het nieuws