Wie waren de dure vogels op de Oscars?

Cate Blanchett en medewinnaars Jared Leto en Matthew McConaughey Foto: Photo News

Ze was de ster van de avond door haar Oscarbeeldje voor beste actrice, maar Cate Blanchett mag ook nog een andere vermelding achter haar naam schrijven: die van duurste outfit, zo berekende de Australische editie van Vogue.

Ze ontbrak in geen enkel lijstje met best geklede sterren, maar kosten noch moeite werden gespaard om Cate Blanchett te doen stralen tijdens de Oscarnacht. Haar sprookjesjurk, uit de Armani Privé collectie, komt met een prijskaartje van ongeveer 100.000 Australische dollars (ofwel 65.000 euro), maar het waren de juwelen van Chopard (oorbellen, armband en ring) ter waarde van 18 miljoen dollar (ofwel bijna 12 miljoen euro) die haar aan de titel ‘duurste Oscaroutfit’ hebben geholpen.

Charlize Theron moet met haar couturejurk van Dior (bijna 60.000 euro) en juwelen van Harry Winston (ruim 10 miljoen euro) maar nipt onderdoen voor Blanchett. De derde plaats op het podium is weggelegd voor Sandra Bullock, met een jurk van Alexander McQueen (ruim 26.000 euro) en juwelen van Lorraine Schwartz (bijna 5,5 miljoen euro).

De andere dure vogels op de Oscars: nieuwkomer Margot Robbie, Jennifer Garner, Jennifer Lawrence, Amy Adams, Jessica Biel en Catherine Martin. Hoeveel hun jurken en juwelen precies hebben gekost, kunt u lezen op de website van Vogue . Geruïneerd zijn ze niet door het avondje, want de ravissante actrices kunnen voor dergelijke gelegenheden uitereaard rekenen op sponsors.

Door edm
Meest recent