Vier pinguïns geboren in Sea Life Blankenberge

Bron © BELGA
Blankenberge -

Er zijn vier jonge Humboldtpinguïns geboren in Sea Life Blankenberge. Sea Life werkt al jaren aan een kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

De jonge kuikentjes en de ouders maken het goed, al zijn de jongen momenteel nog erg zwak. ‘De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven’, legt Manu Potin, hoofd dierenverzorging, uit. ‘Pas wanneer ze voldoende zijn aangesterkt, mogen ze zelfstandig naar buiten.’ Wie de pinguïns toch al wil bezichtigen, kan daarvoor gebruik maken van de ‘pinguïncam ’.

Het geslacht van de kuikens is nog niet gekend, want dat is heel moeilijk te bepalen bij een Humboldtpinguïn. Een DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven. De komende dagen kunnen er nog enkele pinguïneieren uitkomen.

De kleine, en voorlopig nog naamloze, pinguïns verblijven zeker nog enkele maanden in Blankenberge, waar ze gevoederd zullen worden door de ouders. Daarna verhuizen ze naar andere dierenparken waar ze deel zullen uitmaken van een nieuw kweekprogramma.

De Humboldtpinguïn leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Ook vorig jaar werden vier pinguïns geboren in Sea Life. Inmiddels verblijven die in een dierentuin in Schotland.

Door jvt
AANGERADEN
Meest recent