Van Overtveldt: ‘N-VA behoudt de index’

© BELGAIMAGE

N-VA behoudt de indexering van de lonen, maar er moet wel gesleuteld worden aan het systeem. Dat verklaarde Johan Van Overtveldt, Europees lijsttrekker van de partij, in De Zevende Dag op Eén.

llo

‘Wij behouden de index, maar dat kan op verschillende manieren’, zei Van Overtveldt. ‘Je kan bijvoorbeeld op het einde van het jaar kijken hoe de levensduurte is gestegen en dan de weddes aanpassen. Dat zorgt voor veel minder verrassingen.’

Maar het systeem op zich moet dus niet verdwijnen voor de partij. ‘Het principe dat de inkomens aangepast worden aan de veranderingen in prijsniveau geldt overal.’

N-VA weet nog niet bij welke Europese fractie ze zal aansluiten na de verkiezingen, maar het Europees programma is er wel. ‘Het staat vast dat er een probleem is met Europa. Wij willen Europa sterker maken, het moet dichter bij de burger komen en beter functioneren voor de burger.’ Daarom moeten de lidstaten volgens Van Overtveldt duidelijk afspreken wat ze wel en niet samen willen doen.

Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans concludeerde later in de uitzending dat zijn partij de enige echt Europa-kritische is bij de komende verkiezingen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten