Harper’s Bazaar vanaf dit najaar ook in het Nederlands

Na een eigen editie van Vogue mogen onze noorderburen ook uitkijken naar de komst van Harpers’ Bazaar, het oudste modeblad ter wereld. Een hoofdredactrice voor het nieuwe tijdschrift vonden ze alvast bij Elle.

edm

Het eerste nummer van de Nederlandse editie van Harper’s Bazaar zou dit najaar nog verschijnen, onder het deskundige leiderschap van Cécile Narinx. Zij was tien jaar lang hoofdredactrice bij de Nederlandse Elle, dat ook al in de portefeuille van uitgeverij Hearst zit.

Harper’s Bazaar werd in 1867 gelanceerd in de VS en richt zich vooral op de iets oudere vrouw met meer dan gemiddeld te besteden. ‘Iemand met een carrière en een gezin. Een vrouw die wel de middelen heeft, maar niet de tijd’, zo vertelt kersvers hoofdredactrice Narinx vandaag in De Volkskrant. ‘Het gaat om draagbare mode en minder om mode an sich zoals in Vogue en Elle.’

Het toonaangevende modemagazine - dat vorig jaar voormalig Vogue Paris-hoofdredatrice Carine Roitfeld wist te strikken als Global Fashion Director - zet fors in op uitbreiding met nieuwe edities in onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, China en Japan.

Aangeboden door onze partners