Johnny Thijs verdient meer dan 120.000 euro als bestuurder bij Delhaize en USG People

© BELGA

Delhaize gaat Johnny Thijs benoemen als lid van de raad van bestuur. Hij wordt voor 3 jaar voorgedragen, en krijgt daarvoor een vergoeding van 80.000 euro per jaar. Daarnaast is Thijs ook voorgedragen als bestuurder bij het Nederlandse uitzendconcern USG People.

Wim Lecluyse

Thijs zal zetelen bij Delhaize als onafhankelijk bestuurder, klinkt het in een mededeling. Hij wordt op 22 mei voorgedragen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

USG People bevestigt een bericht uit De Tijd waarin staat dat hij op 8 mei voorgedragen wordt om vier jaar lang deel uit te maken van raad van toezicht. Hij is de eerste Belg in de top van dat bedrijf.

122.500 euro

Als bestuurder bij Delhaize heeft Thijs recht op een vergoeding van 80.000 eur per jaar. Daarbij kunnen wel nog onkostenvergoedingen komen. Omdat hij dit jaar maar ruim een half jaar deel zal uitmaken van het bestuur, zal hij in 2014 dat bedrag niet volledig ontvangen. Als hij lid wordt van een comité binnen de raad van bestuur, of zo’n comité zou voorzitten, dan kan daar nog tot 15.000 euro extra per jaar voor krijgen. Momenteel is nog niet bekend of Thijs zo’n functie zal uitoefenen, aldus woordvoerder Charles Davis van Delhaize.

Volgens De Tijd zou Thijs bij USG 42.500 euro per jaar kunnen verdienen. Daar kan via diverse vergoedingen nog 9.500 euro bijkomen.

In elk geval zal Thijs voor de twee functies samen dus minstens 122.500 euro verdienen.

Bpost

Thijs heeft ervaring als ceo bij Inbev en Ter Beke, maar werd vooral bekend als topman de De Post, die hij omvormde tot Bpost en naar de beurs begeleidde.

Eind vorig jaar stapte hij op nadat de regering zijn loon wou verlagen. Thijs ontving in 2013 bij Bpost een vergoeding van in totaal 1.123.209 euro. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille wou dat terugdringen tot 650.000 euro. Voor Thijs kwam dit neer op woordbreuk, wat hij zag als een gebrek aan respect vanwege de overheid.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten