Slachtoffer crash Vansummeren nog altijd in kunstmatige coma

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Marie-Claire M., de vrouw die tijdens de Ronde van Vlaanderen werd aangereden door Johan Vansummeren, ligt in een kunstmatige coma. Dat heeft het parket van Kortrijk maandagmiddag bevestigd. De toestand van de 65-jarige vrouw wordt omschreven als stabiel maar zorgwekkend.

In de Ronde van Vlaanderen zijn zondag een pak renners tegen de grond gesmakt. Johan Vansummeren was er één van. Hij knalde in het West-Vlaamse Wielsbeke tegen een vrouw, die het peloton van op een verkeersgeleider in het midden van de Stationsstraat aanmoedigde.

Zowel de renner van Garmin-Sharp als het slachtoffer kwam zwaar ten val. Beiden werden naar het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht. Johan Vansummeren mocht het ziekenhuis na korte tijd verlaten. Al bij al vallen de verwondingen bij de boomlange Limburger mee.

Marie-Claire M. kwam met haar hoofd hard op de stoeprand terecht. Ze liep een zwaar hersentrauma op en ging zondag al twee keer onder het mes. “Haar toestand is stabiel maar zorgwekkend. Het slachtoffer wordt in een kunstmatige coma gehouden”, bevestigt woordvoerder Tom Janssens van Kortrijks parket.

Het parket is een onderzoek gestart. “We gaan onder meer na of de plaats van het ongeval voldoende beveiligd was. Op basis van de verschillende getuigenissen zullen we dan in alle sereniteit een standpunt innemen. Omdat het om een aanrijding van een zwakke weggebruikster gaat, volgen er eventueel ook vervolgingen.” Een makkelijke zaak is het zeker niet. “Het ongeval vond plaats in een wedstrijd. Dat betekent tussen de eerste wedstrijdwagen en de groene vlag. In dat geval worden aangepaste regels gehanteerd”, besluit Janssens.

Door bvb
AANGERADEN
Meest recent