Solvay verkoopt afdeling Benvic Europe

Bron © BELGA

Chemiebedrijf Solvay heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse investeringsmaatschappij OpenGate Capital over de verkoop van zijn pvc-compoundactiviteiten Benvic Europe.

“De afstoting zal geen gevolgen hebben voor Benvic’s huidige werknemersaantal”, zegt Solvay in een persbericht.

Benvic Europe mengt pvc en additieven, pigmenten en stabilisatoren voor het maken van kunststofverbindingen die verwerkt worden in toepassingen voor verschillende markten, zoals auto’s, vliegtuigen, de medische sector en de bouwindustrie. Benvic draait een omzet van circa 160 miljoen euro en telt zo’n 220 werknemers in drie productiefaciliteiten in Frankrijk, Italië en Spanje.

“Deze verkoop maakt deel uit van Solvay’s transformatie om een hogere groei en sterkere kasstromen te behalen en draagt bij aan de vermindering van zijn afhankelijkheid van de economische conjunctuur”, zegt Jacques van Rijckevorsel, lid van het Uitvoerend Comité van Solvay. “De langetermijninvesteringsstrategie van OpenGate Capital zal Benvic in staat stellen om gebruik te maken van groeimogelijkheden in Europa.”

Solvay verwacht de transactie al te kunnen afronden in de eerste helft van dit jaar, afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Door
AANGERADEN
Meest recent