Sodexo dreigt met dwangsom tegen CD&V-Kamerlid Vercamer

Bron © belga

Foto: BELGA

Sodexo heeft een gerechtsdeurwaarder afgestuurd op CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer. Het dienstenchequebedrijf pikt het niet dat het parlementslid een kritisch stuk op zijn website publiceerde over de ‘schandalige regeling’ voor het omruilen van dienstencheques die dreigen te vervallen. Vercamer houdt echter voet bij stuk.

Op zijn website hekelt Vercamer de manier waarop Sodexo omgaat met klanten die hun dienstencheques van 8,5 euro nog willen inruilen voordat die op 1 mei vervallen. Volgens de CD&V’er maakt het bedrijf er ‘een boeltje van’, waardoor heel wat gebruikers geld dreigen te verliezen. ‘Wordt 1 mei een feestdag voor Sodexo?’, werpt Vercamer op.

Sodexo is allerminst opgezet met het stuk. ‘Het geld van dienstencheques die vervallen komt helemaal niet bij Sodexo terecht, dat gaat naar de RVA’, onderstreept woordvoerster Cathy Schoels. En ook de vervaldag van 1 mei opschuiven - zoals Vercamer vraagt - kan Sodexo niet zelf, luidt het.

Dwangsom van 1.000 euro per dag

Na een eerste vraag om rechtzetting op 4 april, nam het bedrijf een gerechtsdeurwaarder onder de arm. Het bedrijf dreigt met een dwangsom van 1.000 euro per dag dat het stuk online blijft en een schadevergoeding van 10.000 euro voor imagoverlies. Bovendien overweegt Sodexo ook een strafklacht wegens laster en eerroof.

De CD&V’er is echter niet van plan het stuk te verwijderen. ‘Ik kan dit niet anders interpreteren dan pure intimidatie van Sodexo om mij de mond te snoeren. Wel, ik laat mij niet intimideren’, reageert hij. ‘Ik beschouw het als mijn plicht om de weinig transparante manier van werken van Sodexo aan de kaak te stellen.’

Vercamer betwijfelt ook of Sodexo echt niets verdient aan de vervallen dienstencheques. Al beschikt hij ‘door het gebrek aan transparantie’ niet over voldoende cijfers om dat eventueel hard te maken.

Door
AANGERADEN