Eerste reis na pensioen: ex-burgemeester overlijdt tijdens beklimming Machu Picchu

Foto: ivh

BONHEIDEN -

Voormalig burgemeester en notaris van Bonheiden Jacques Morrens (foto) is tijdens zijn vakantie met zijn vrouw in Peru onverwacht overleden. Jacques Morrens was 66 jaar en pas sinds oktober officieel met pensioen.

‘Mijn ouders maakten geregeld een grote reis en nu mijn vader met pensioen was, wilden ze extra profiteren’, zegt zoon Vincent. ‘We zijn zelf pas sinds vanochtend (zondag, nvdr.) door de autoriteiten in Peru op de hoogte gebracht. We hebben voorlopig nog heel weinig informatie. Mijn vader was in perfecte gezondheid, tijdens een bezoek aan de ruïnes van Machu Picchu is hij plots onwel geworden.’ Volgens de lokale media daar werd hij nog naar een nabijgelegen ziekenhuis overgebracht, maar kon medische hulp niet meer baten.

Jacques Morrens was burgemeester van Bonheiden van 1989 tot 1997. Hij begon zijn politieke carrière bij de toenmalige CVP maar na strubbelingen binnen de partij stond hij mee aan de wieg van de nieuwe partij BR (Bonheiden Rijmenam). Hij won met die scheurlijst vlot de verkiezingen. Zijn zoon Steven, die in oktober zijn notariaat overnam, was lijsttrekker voor CD&V en is momenteel voorzitter van de gemeenteraad in Bonheiden.

Kunst

In de gemeente is Jacques Morrens vooral bekend als kunstliefhebber. ‘Wij deden een beroep op zijn expertise als we beslissingen moesten nemen rond kunst en cultuur’, zegt huidig burgemeester Guido Vaganée (N-VA).

Door rbm, phu