Wathelet ‘ontgoocheld’ over inroeping belangenconflict

Bron © Belga

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. Foto: Photo News

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) is ‘ontgoocheld’ over de beslissing van de Vlaamse regering om een belangenconflict in te roepen tegen de aanpassingen aan de vliegroutes van en naar Brussels Airport. Daardoor worden de aanpassingen de facto voor zestig dagen geschorst.

‘Ik neem met veel ontgoocheling akte van de beslissing van de Vlaamse regering die verhindert om tegemoet te komen aan de terechte eisen van de Brusselaars. Mijn beslissing bracht de eerste en noodzakelijke verbeteringen, met respect voor de akkoorden die door iedereen werden ondertekend.

Het naderen van de verkiezingen heeft deze betreurenswaardige beslissing zonder twijfel in de hand gewerkt’, zo stelt Wathelet in een korte mededeling.

Na het opstarten van de procedure van belangenconflict bevestigde premier Elio Di Rupo donderdagmiddag de ‘onmiddellijke’ opschorting van de uitvoering van de instructies van de CDH-staatssecretaris Wathelet.

De eerste minister roept de betrokken partijen op tot ‘een constructieve en serene dialoog’, gepaard met veiligheidsanalyses.

Vicepremier Joëlle Milquet van CDH, die eerder op de dag opriep tot Franstalige rugdekking, vindt de opschorting ‘zeer jammer’. ‘Maar het zijn niet de Franstaligen die een belangenconflict hebben ingeroepen, het is een beslissing van de Vlaamse regering’.

Volgens haar moet er met alle partijen gezocht worden naar een structurele oplossing, zoals de verlenging van de pistes en de verplaatsing van chartervluchten naar de luchthaven van Luik.

Door
AANGERADEN
Meest recent