Vanhengel: ‘Samenwerken met N-VA in Brussel is laatste oplossing’

Bron © BELGA

Foto: BELGA

BRUSSEL -

“Samenwerken met N-VA in Brussel is de laatste der oplossingen”. Dat heeft Guy Vanhengel, Open Vld-lijsttrekker voor het Brussels parlement, dinsdag gezegd in een debat in “De Ochtend” met Johan Van den Driessche, lijsttrekker voor N-VA in Brussel.

Dat het water tussen N-VA en Open Vld wat Brussel betreft diep is, is niet nieuw. Het verschil in visie op de hoofdstad werd dinsdag in het debat op Radio 1 nog eens in de verf gezet.

Zo pleit de N-VA’er voor een grote structuurverandering waarbij de 19 Brusselse gemeenten worden samgenvoegd tot een district en waarbij ook de 19 OCMW’s en 6 politiezones worden samengevoegd. Vanhengel ziet “een zoveelste rondje institutionele hervormingen” niet zitten en vindt dat men zich beter concentreert op problemen zoals het onderwijs en de mobiliteit in Brussel.

Vanhengel lijkt ook niet te staan springen om in Brussel samen te besturen met N-VA. “Samenwerken met de N-VA in Brussel is de laatste der oplossingen. De standpunten van de N-VA kunnen de Brusselaars immers niet ten goede komen want die partij heeft de onafhankelijkheid van Vlaanderen als doel gesteld”, klonk het. Van den Driessche van zijn kant sloot een samenwerking met Open Vld niet uit. “We zijn bereid onze verantwoordelijkheid op te nemen in Brussel. We hopen eerst en vooral op een sterk mandaat van de kiezer en willen daarna praten”.

Door