VRT en De Tijd grote winnaars persprijzen Belfius

Bron © BELGA

De Belfius Persprijzen zijn woensdagavond uitgereikt in Brussel. De krant De Tijd en de openbare omroep VRT tellen de meeste laureaten. In totaal werd een top drie samengesteld in twaalf verschillende categorieën.

Laurent Henrard en Jean-Marc Vierset wonnen in de categorie ‘presse locale’ met hun RTBF-reportage. Marc Lens werd laureaat in de Vlaamse variant met zijn reportage ‘SALK’ voor Radio 2 Limburg.

Olivier Bailly van Revue Politique & L’Echo won de prijs voor de Franstalige schrijvende pers met een reportage over Bpost: “C’est comme ça au début”. Lars Bové en Bart Haeck van De Tijd zijn de Vlaamse laureaten met ‘Belastingsroute België’.

Katrien Vanderschoot maakte met ‘Vervolgverhalen’ de beste Vlaamse radioreportage voor Radio 1. Dominique Burge won de Franstalige tegenhanger met ‘Ce que je voulais vous dire’ voor RTBF-Transversales.

Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe maakten met ‘De gestoorde procedure’ voor het Canvas-programma Panorama de beste Nederlandstalige televisiereportage. Matthieu Lietaert en Friedrich Moser werden gelauwerd voor hun tv-reportage ‘The Brussels Business’ voor onder meer RTBF en Arte.

Bij de financieel-economische pers werden Ine Renson en Bart Haeck van De Tijd de winnaars met ‘Hoe gezond is uw ziekenhuis?’. Nicolas Keszei was de beste Franstalige in deze categorie met ‘Inside Fortis’ voor L’Echo.

Nathalie Wimmer tenslotte werd de laureaat voor de Deutschsprachige presse met ‘Problemski Hotel’ voor Grenz-Echo.

In de categorie Foto won Yves Herman voor Reuters.

Door