Laatste groet aan Dehaene in stadhuis Vilvoorde

© BELGA

© BELGA

1 / 2

Vandaag kan wie dat wil in het stadhuis van Vilvoorde een laatste groet brengen aan het stoffelijk overschot van voormalig minister van Staat Jean-Luc Dehaene. Morgen volgt de staatsbegrafenis, die op een groot scherm te volgen zal zijn.

rdc

Jean-Luc Dehaene overleed op donderdag 15 mei in Frankrijk. Tijdens een bezoek aan de koekjesfabriek Le Glazik van de Lotus-groep in Briec werd de oud-premier onwel. Enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis.

Zaterdag kwam het lichaam van de minister van Staat aan in Vilvoorde, en maandag bracht koning Filip hem al een laatste groet. Vandaag kan de rest van de bevolking ook nog een laatste groet brengen in het stadhuis van Vilvoorde, van 9 tot 13 uur en van 16 tot 20 uur.

‘Voor ons is het een persoonlijk verlies’ zegt Marc Van Asch, die in 2007 Jean-Luc Dehaene opvolgde als burgemeester van Vilvoorde, op Radio 1. ‘Hij was een visionair en kon mensen verbinden. Hij is veel te vroeg gestorven.’

Groot scherm

Morgen zal Dehaene ten slotte een staatsbegrafenis krijgen in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop in het centrum van Vilvoorde. Die begrafenis is voor iedereen toegankelijk, maar er wordt veel volk verwacht, en dus zal de uitvaartplechtigheid gevolgd kunnen worden op een groot scherm.

De staatsbegrafenis start om 11.00 uur, en bezoekers worden ten laatste om 10.45 uur ter plaatse verwacht. Er zal een aangepaste verkeersregeling gelden in het centrum van Vilvoorde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten