N-VA heeft ‘geen commentaar’ op coalitievorming langs Franstalige kant

© BELGA

‘Geen commentaar’, zo luidt de enige officiële reactie bij N-VA op het akkoord over de regeringsvormingen langs Franstalige kant. Ondernemersorganisatie Voka wil dan weer dat aan Vlaamse kant spoed gezet wordt achter de vorming van een regering.

rdc

PS en cdH hebben donderdag een akkoord bereikt om samen regeringen op de been te brengen voor Wallonië, Brussel en de Franse gemeenschap. In Brussel nemen PS en cdH er het FDF bij. Over de gevolgen van dat akkoord op de formatiegesprekken op federaal en Vlaams vlak wordt druk gespeculeerd. Maar bij N-VA bewaren ze de discretie en geven ze geen commentaar.

Ook het Vlaams netwerk van ondernemingen (Voka) grijpt het akkoord aan om de Vlaamse partijen aan te manen ‘spoed’ te zetten achter een Vlaamse regering. De organisatie wil meer bepaald dat er ‘uiterlijk tegen 11 juli’ een moet zijn. ‘Er is ook een sterke Vlaamse meerderheid nodig om een draagvlak te creëren voor diepgaande sociaal-economische hervormingen. Want als we de welvaartstaat willen behouden, moeten we hervormen om de groei aan te zwengelen’, klinkt het.

Lees ook

VOOR ABONNEES

Aangeboden door onze partners

Meest Recent