Informateur De Wever krijgt nog week extra

© Belga

© belga

© BELGA

Zoals verwacht krijg informateur Bart De Wever één week extra om zijn opdracht af te werken. De Wever bracht dinsdagochtend bij de koning verslag uit over de gesprekken die hij de voorbije weken had met het oog op de vorming van een federale regering.

bvb, gom

Zoals verwacht heeft De Wever aan de koning gevraagd of hij mag verder werken. De Wever werkt verder aan centrumrechtse coalitie. Volgende week dinsdag brengt hij opnieuw verslag uit.

Afgelopen weekend lieten de twee geprefereerde franstalige partners van De Wever verstaan te willen spreken. MR wil uit ‘puur eigenbelang’ onderhandelen. En ook CDH opent de deur op een kier. ‘De partij zegt niet ja, maar ook niet meteen neen’, aldus een CDH-topper. Vooraleer de Franstalige humanisten volmondig instemmen, willen ze weten wat ze inhoudelijk mogen verwachten van de formateur. En vooral: wat niet.

MR stelt ook eisen en wil voorlopig van geen CDH weten. Dat de partij – ‘op haar historisch dieptepunt’ volgens MR – eieren voor haar geld koos en samen met de PS in Wallonië en in Brussel gaat regeren, noemen de kwade liberalen ‘puur verraad.’ Bovendien koppelt de MR een tweede voorwaarde aan haar aanwezigheid: aan Vlaamse kant moet ook Open VLD mee in bad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners