ACW krijgt na bijna honderd jaar nieuwe naam

Bron © BELGA
Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, is niet meer. De organisatie wordt omgevormd tot beweging.net, een netwerk van christelijke en sociale organisaties. De "C" verdwijnt dus, maar "beweging.net erkent in haar missie de christelijke inspiratie", zo is zaterdag bekendgemaakt.

Beweging.net wordt de organisator van het nieuwe netwerk, dat bestaat uit elf christelijke en sociale organisaties: ACV, Ziekenzorg CM, Familiehulp, Femma, kwb, KAJ, Okra, Pasar, CM, het Internationaal Comité en Wereldsolidariteit. Het telt ook vier geassocieerde partners: Welzijnszorg, Pax Christi, Groep Intro en Arktos.

'We richten vandaag een stevig en flexibel netwerk op', zegt Patrick Develtere, de algemeen voorzitter van beweging.net. 'Een netwerk dat als ambitie heeft om door soepele samenwerking van vrijwilligers en hun organisaties oplossingen te vinden voor de problemen van vandaag die de staat en de markt niet de baas kunnen. Met als doel welzijn, emancipatie en een kwaliteitsvol leven voor iedereen.'

De naam ACW ging al mee sinds 1921, toen de christelijke 'werkersverbonden' zich verenigden.

 

Door
AANGERADEN