Uitstel, maar geen genade voor ‘illegale’ voortuinen

© bst

De bewoners van de wijk Lange Velden in Wondelgem, waar stedenbouw tachtig voor- en achtertuinen afkeurde omdat ze niet groen genoeg zijn, krijgen geen genade. 'Illegale' voortuinen met te veel beton of kiezels moeten weg. Voor wie een hek of panelen heeft in zijn achtertuin, komt er wel een overgangsregel. De bewoners krijgen drie jaar om een haag te laten groeien.

Bert Staes

Stedenbouw kamde vorige maand heel de Lange Velden uit na drie anonieme klachten over bouwovertredingen in de tuinen. Meer dan tachtig bewoners kregen de boodschap dat ze een overtreding hadden begaan zoals niet-groene afsluitingen in de achtertuin, te veel kiezels in de voortuin of een te grote parkeerplaats op de oprit.

Mag niet, volgens de voorschriften. De tuinen in de wijk moeten zestig procent groen zijn. Ook bewoners die hun achtertuin hadden afgesloten met panelen of hekken, werden op de vingers getikt.

Een maand later is duidelijk dat de ­inbreuken niet door de vingers worden gezien. 'Illegale parkings of verhardingen moeten weg', zei schepen Tom Balthazar (sp.a) donderdag na een vraag van Isabelle De Clercq (N-VA). In de wijk heerst er wel veel onduidelijkheid en ongenoegen over de regeling. De vraag wie de klachten heeft ingediend, zorgt ook nog steeds voor spanningen.

Lees het volledige artikel in De Gentenaar van zaterdag 14 juni 2014.

LEES OOK: 80 gezinnen moeten tuin heraanleggen na klacht van één buurman

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent