Delta Lloyd Life moet voor strafrechter

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Brusselse raadkamer heeft Delta Lloyd Life doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor “oplichting” en voor het “gebruik van valse stukken”. De verzekeraar heeft eenzijdig hun polissen minder aantrekkelijk gemaakt. Dat meldt De Tijd.

De zaak draait rond levensverzekeringen die Swiss Life Belgium in de jaren 70 en 80 verkocht aan zo’n 70.000 klanten. Swiss Life werd in 2008 overgenomen door Delta Lloyd Life. Tijdens de looptijd van de contracten wijzigde Swiss Life de polisvoorwaarden ten nadele van de verzekerden. Volgens de gedupeerden gaat het om bedrog, de verzekeraar spreekt van wettelijke aanpassingen.

“Voor de periode van 1999 tot nu heeft de raadkamer beslist dat er voldoende aanwijzingen zijn voor een verder onderzoek door de correctionele rechtbank”, bevestigt Delta Lloyd Life. “Daarmee is tot nu toe geen enkel besluit genomen over de grond van de zaak”, benadrukt de verzekeraar.

Een interne bron bracht in 2006 de zaak aan het licht. Jean Colson, een makelaar van Swiss Life die het product destijds zelf verkocht en ook voor zichzelf onderschreef, diende een klacht in nadat hij had ontdekt dat zijn polis 14.900 euro minder opbracht dan aangenomen.

48 gedupeerden hebben zich burgerlijke partij gesteld.

Door
AANGERADEN