Zuid-Koreaanse Voetbalbond weigert ontslag bondscoach

© BELGA

De Zuid-Koreaanse Voetbalbond heeft het ontslag van bondscoach Hong Myungbo geweigerd. Dat melden Zuid-Koreaanse media donderdag.

(belga)

Het ontslag van Hong zou niet het gepaste antwoord zijn op de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Brazilië, zo verklaarde Huh Jungmoon, vicevoorzitter van de Zuid-Koreaanse Voetbalbond. “We hebben beslist ons vertrouwen in hem te behouden en hem te steunen om verder te gaan”, zo wordt hij geciteerd in lokale media. Huh ziet Hong zeker doorgaan tot de Azië Cup van 2015 in Australië.

Hong bood zijn ontslag aan nadat de Zuid-Koreanen hun laatste groepswedstrijd in poule H met 1-0 hadden verloren van de Rode Duivels. Verder werd in Brazilië ook met 4-2 verloren van Algerije en speelde Zuid-Korea 1-1 gelijk tegen Rusland, waardoor het met slechts een punt huiswaarts keerde.

Volgens Huh is ook de Zuid-Koreaanse Voetbalbond deels verantwoordelijk voor de uitschakeling, aangezien Hong onvoldoende tijd had om zich op het WK voor te bereiden. De 45-jarige bondscoach werd pas in juni 2013 aangesteld en had zo maar minder dan een jaar de tijd om zijn troepen klaar te stomen.

Gerelateerd

Lees ook

Aangeboden door onze partners