Tegen 2017 fiscale hervorming in Brussel

Bron © belga

Brussels formateur Laurette Onkelinx en Guy Vanhengel (Open VLD). Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse onderhandelaars zijn het zaterdag eens geworden over de voorbereiding van een fiscale hervorming in het gewest tegen 2017. Dat is vernomen bij verschillende bronnen na de onderhandelingen die zaterdag gewijd waren aan de begroting. Ze hebben ook een akkoord gesloten over het budgettair kader in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De onderhandelaars van Open VLD, SP.A, CD&V, PS, FDF en CDH hebben ook afgesproken hoe ze 300 miljoen euro zullen vrijmaken om de begroting tijdens de hele legislatuur in evenwicht te houden. Volgens een bron dicht bij de onderhandelaars zal dat, voor iets meer dan twee derden, gebeuren door een structurele vermindering van de uitgaven. Er zou ook een andere fiscale maatregel komen, voor de grote hervorming voorzien voor 2017.

Rond de middag werden de onderhandelingen, zoals verwacht, stopgezet. Maandagmiddag beginnen ze weer. Dan komt het vierde hoofdstuk van de vijf hoofdstukken tellende nota van formateur Laurette Onkelinx, gewijd aan ‘samen leven’, ter sprake.

Onkelinx hoopt dat het Brusselse gewest, met enige reserve, voor 21 juli een regering heeft.

Door