PS en CDH mikken nog steeds op 21 juli

Bron © belga

CDH-voorzitter Benoît Lutgen. Foto: BELGA

PS en CDH hopen nog steeds tegen 21 juli een regeerakkoord voor Wallonië en de Franse Gemeenschap rond te krijgen. Een aantal zaken moeten nog worden uitgeklaard, zo klinkt het bij de onderhandelaars. Over de inhoud blijven ze discreet.

Dinsdag vergaderden de onderhandelaars zowat vier uur in Namen. Woensdag komen ze om 14.00 uur terug samen. PS-kopstuk Laurette Onkelinx, die als formateur de Brusselse regeringsvorming leidt, was dinsdagmiddag in Namen voor een interne PS-vergadering over de relatie tussen Brussel, Wallonië en de Franse Gemeenschap.

‘Sfeer blijft goed’

Bij de vorming van een Brusselse regering wordt benadrukt dat de ‘sfeer goed blijft’. De onderhandelende partijen - PS, FDF, CDH, Open VLD, SP.A en CD&V - werken naarstig voort aan hun regeerverklaring. Woensdag en donderdag staan er zeker nog onderhandelingen op het programma.

Dinsdag werkten de onderhandelaars op het hoofdstuk rond goed bestuur. Er zijn afspraken gemaakt rond ruimtelijke ordening en toerisme. Ook de fiscale hervorming die er in 2017 zou moeten komen is nog eens besproken. Woensdag herbeginnen de onderhandelaars vanaf 9 uur en gaan ze door tot 19 uur.

Het luik veiligheid uit de formateursnota van Laurette Onkelinx (PS) moet nog besproken worden. Waarschijnlijk kan er donderdag gestart worden met het herlezen van de teksten.

Door