Boze initiatiefnemer hekelt ‘macht van de massa’

Dan toch geen motorcrossterein in haven van Gent

© belga

© -

Er komt dan toch geen motorcrossterein op de terreinen van ArcelorMittal in de Gentse haven. De staalreus trekt een akkoord voor een terrein op haar gronden terug, na protest van bewoners en Stad Gent. De initiatiefnemer reageert zwaar teleurgesteld.

Bert Staes

Motorcrossers vragen al jaren om een oefenterrein om te trainen, ergens in Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid zette in april het licht op groen voor een terrein in de haven, eigendom van staalreus ArcelorMittal. De firma sloot een akkoord met motorcrosser Frank Van de Geuchte. Hij zou een terrein van vier hectare uitbouwen ten noorden van het Rodenhuizedok.

Maar de plannen gaan niet door, bleek gisteren. ‘Wij stelden een terrein ter beschikking. Maar er kwamen verschillende reacties uit de buurt’, zegt Jan Cornelis van ArcelorMittal. ‘Daarom hebben we beslist om het dossier stop te zetten, in het kader van het goed nabuurschap.’

De initiatiefnemer reageert zwaar teleurgesteld. Ook Vlaams minister voor Sport Muyters betreurt de beslissing. Lees het volledige artikel in De Gentenaar van zaterdag 12 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten