'Noord-Korea in WK-finale!'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Noord-Korea heeft het verrassend tot in de WK-finale geschopt en neemt het daarin op tegen Cristiano Ronaldo en Portugal. Althans, dat is wat bovenstaande video u wil laten geloven. Het filmpje houdt de inwoners van de communistische staat voor dat Noord-Korea na verpletterende zeges tegen historische vijanden als Japan (7-0), de VS (4-0) en China (2-0) de WK-finale gehaald heeft. Daarin zal het het opnemen tegen Portugal.

Wim Conings

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

In het filmpje is ook te zien hoe Noord-Koreaans leider Kim Jong-Un met het nodige vertoon ontvangen wordt in Rio de Janeiro. In werkelijkheid had Noord-Korea zich echter niet eens gekwalificeerd voor het WK, nadat het twee keer de boot inging tegen het nochtans niet zo oppermachtige Oezbekistan.

Ondanks het feit dat het filmpje claimt afkomstig te zijn van de Noord-Koreaanse staatstelevisie, zit er in werkelijkheid een fan achter die de onjuiste berichtgeving door de communistische staatstelevisie in het belachelijke wil trekken. Vier jaar geleden nog, toen Brazilië met 2-1 van Noord-Korea won op het WK, pakte diezelfde staatstelevisie uit met een bericht dat Noord-Korea met 1-0 gewonnen had van de Goddelijke Kanaries. De doelpunten van de Brazilianen werden 'subtiel' uit de berichtgeving geknipt.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners