‘Verdrietige ijsbeer’ krijgt massaal veel steun

IJsbeer Arturo lijkt depressief. Het ‘verdrietigste dier ter wereld’ leeft alleen in zijn Argentijnse verblijfplaats waar de temperatuur tot 38 graden kan oplopen. Honderdduizenden mensen vragen in een petitie dat de beer naar Canada mag verhuizen.

De 29-jarige beer ijsbeert vaak in zijn betonnen verblijfplaats in de zoo van Mendoza. Dierenrechtenactivisten zijn bezorgd over Arturo. Twee jaar geleden overleed Pelusa, de ijsbeer die bij hem leefde, en hij vertoont nog weinig levenslust.

Foto’s van de triestige beer circuleerden op het internet en leidden tot een massaal gesteunde oproep om het dier naar een zoo in het Canadese Winnipeg te verhuizen.

Ook de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich riep op zijn Facebookpagina op om de Argentijnse ijsbeert te steunen. ‘Zijn huidige situatie is erg triestig, en hij verdient dat hij gered wordt.’

Eerder dit jaar heeft de directeur van de zoo van Mendoza nochtans gezegd dat een verhuizing van de beer niet veilig zou zijn gezien zijn leeftijd. De Canadese zoo, die eerder deze maand een ijsberencentrum opende, is bereid om Arturo op te vangen, maar de beslissing ligt bij de Argentijnse zoo.

Door
AANGERADEN