Lieven Scheire verlaat Woestijnvis

Foto: Jan Van der Perre

Het jonge wetenschapsdier Lieven Scheire verlaat het productiehuis Woenstijnvis en maakt de overstap naar de VRT. Dat heeft de nationale omroep bevestigd.

In het najaar zal de televisiemaker aan de slag gaan bij de VRT en hij zal er op verschillende netten en voor verschillende media meewerken aan wetenschaps- en amusementsprogramma's, klinkt het. Later volgt nog een officiële communicatie.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Scheire een ‘offer he couldn’t refuse’ gekregen hebben van de VRT. Hij zou er de ‘wetenschapsman’ van de zender worden en een rubriek krijgen in ‘Café Corsari’. Scheire werkt sinds 2005 voor Woestijnvis en begon er samen met Jonas Geirnaert, Jelle De Beule en Koen De Poorter, als het collectief ‘Neveneffecten’.

Het vertrek van Scheire betekent het zoveelste verlies zijn voor Woestijnvis, dat sinds het vertrek naar Vier al grote namen verloor, als Annemie Struyf en recent nog Tom Lenaerts en Bart Cannaerts.

Het gerucht deed al uitgebreid de rond sinds onderstaande boodschap op Twitter van de perscoördinator van Vier, Lies Maesschalck. @jeanphilip, dat is immers de mediamanager van de VRT, Jean-Philip De Tender.

Door evg
AANGERADEN