Post Plaza is nu helemaal leeg: 'laatste overlever' broodjeszaak Hotspot ook weg

© fvv

© fvv

1 / 2

De Post Plaza aan de Korenmarkt staat sinds deze week volledig leeg. Broodjeszaak Hotspot heeft haar vestiging in het gebouw moeten sluiten. ‘We kregen geen verlenging van ons huurcontract’, klinkt het.

bert staes

Het dossier rond Post Plaza is na jaren van quasi leegstaand opnieuw in volle beweging. Ignace De Paepe, de man achter de KBC-toren en het Vrijdagmarktproject, kocht de kelder- en de gelijkvloerse verdieping en bereidt achter de schermen een verbouwing voor.

Daarvoor moet broodjeszaak Hotspot wijken. ‘Omdat we geen huurverlenging hebben gekregen zijn we genoodzaakt onze activiteit op deze locatie stop te zetten’, is te lezen op een briefje aan de ramen van de voormalige zaak. De ruimtes van Hotspot zijn al helemaal leeggemaakt. De uitbaters waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Hotspot heeft nog een vestiging aan het Koophandelsplein. ‘Al onze klanten die zich naar daar verplaatsen krijgen een gratis brownie’, kondigt het briefje aan.

Albert Heijn

De broodjeszaak was jaren de enige resterende zaak in Post Plaza, nadat de meeste winkels er in 2010 waren weggetrokken. Er loopt een bouwvergunningsaanvraag om het gebouw te verbouwen. Als de plannen doorgaan, komt er naast de huidige ingang een nieuwe ingang met trappen naar de kelder. Dat moet de inkom een stuk groter maken. In de kelder zou supermarkt Albert Heijn een nieuwe winkel openen.

LEES OOK: Eindelijk weer leven op komst in Post Plaza: Albert Heijn en ruimte voor twee winkels

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent