Officieel bevestigd: Albert Heijn volgend jaar op Korenmarkt

Foto: fvv

Gent -

Het is nu ook officieel bevestigd: supermarktketen Albert Heijn opent volgend jaar een nieuwe winkel in de kelder van de Post Plaza, op een toplocatie op de Korenmarkt. Welke andere winkels er nog komen, is nog niet bekend.

Het gerucht over een derde Albert Heijn in Gent, na die aan de Ghelamco Arena en in de Overpoort, deed al een tijdje de ronde. Voor het eerst werd het gisteren ook officieel bevestigd door Ignace De Paepe, de grote man achter de KBC-toren en het Vrijdagmarktproject en de nieuwe eigenaar van de Post Plaza.

‘Het contract met Albert Heijn is getekend. In het tweede of derde kwartaal van volgend jaar kan de winkel open, op verdieping -1 van het gebouw’, zei de Paepe gisteren. ‘Voor de resterende panden zijn er nog onderhandelingen bezig met drie partijen.’ Welke partijen dat zijn, wordt niet bekendgemaakt. ‘Er is nog niets getekend’, zegt De Paepe.

Verbouwingen

Ondertussen loopt er ook een bouwaanvraag om begin volgend jaar enkele serieuze verbouwingen te doen aan de Post Plaza. Er zou onder andere een nieuwe ingang komen naar de kelderverdieping, naast de bestaande trappenpartij. De kelder moet ook verder uitgediept worden.

Het gebouw staat ondertussen helemaal leeg, nadat broodjeszaak Hotspot er twee weken geleden wegtrok.

Door bert staes
AANGERADEN