Omzet Agfa-Gevaert blijft dalen

© BELGA

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal zijn omzet met meer dan 11 procent zien dalen, net als in de eerste drie maanden van het jaar. Dankzij een verbeterde brutowinstmarge lag de nettowinst wel hoger dan een jaar geleden.

"We zullen ons in de tweede helft van het jaar ook concentreren op het controleren van de omzetevolutie", zegt Agfa-topman Christian Reinaudo woensdag in een persbericht.

Volgens het bedrijf werd de omzet beïnvloed door "ongunstige wisselkoerseffecten en de voortdurend zwakke economische omstandigheden in bepaalde delen van de wereld, inclusief de meeste opkomende markten". Na de eerste jaarhelft staat Agfa-Gevaert op een omzet van 1,27 miljard euro, 11,4 procent minder dan in de eerste helft van 2013. In het tweede kwartaal bedroeg de omzet 651 miljoen euro (-11,1 procent).

Netto was er wel een forse vooruitgang. Na zes maanden staat er een nettowinst van 29 miljoen euro in de boeken (waarvan 28 miljoen euro in het tweede kwartaal), tegen 11 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Agfa-Gevaert slaagde er de voorbije maanden in de brutowinstmarge te verhogen tot 31,8 procent van de omzet, voornamelijk dankzij "de efficiëntieprogramma's van de groep en de positieve grondstofeffecten", klinkt het.

Woensdag om 11.00 uur vindt bij Agfa-Gevaert een persconferentie plaats over de resultaten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten