Sint-Pietersstation krijgt esplanade met terrassen en winkels

  • De nieuwe gebouwen komen parallel met de sporen en met de Koningin Fabiolalaan.
Gent - De nieuwe wijk die moet verrijzen naast het Sint-Pietersstation is een stap dichterbij. De plannen voor drie nieuwe gebouwen en een esplanade met terrassen en winkels zijn bekend gemaakt.

De wijk met 300 appartementen, winkels en kantoren komt op een lange strook naast de sporen aan het Sint-Pietersstation. Het eerste baken, de Virginie Lovelingtoren, staat er al. Op het terrein achter de toren moeten nog zes gebouwen verrijzen.

De plannen voor de opvallendste gebouwen zijn bekend: het ‘diamant-kantoor’ en de Queen Towers, twee woontorens van 90 en 68 meter hoog. Deze week zijn ook de plannen voor drie andere gebouwen onthuld.

Esplanade

Langs de Fabiolalaan komen twee woon- en kantoorgebouwen van vijf verdiepingen. Tegen de sporen aan wordt een blok met 52 sociale appartementen en een opvallende daktuin gezet. Simulaties tonen een ‘esplanade’ die tussen de gebouwen loopt.

Buurtcomité Buitensporig, dat zich verzet tegen de plannen voor de diamant en de Queen Towers, heeft bedenkingen. 'Meer dan driehonderd nieuwe woningen, met daar bovenop kantoren en commerciële ruimtes, op een beperkte oppervlakte. Dat is heel erg veel.'

Lees het volledige artikel in De Gentenaar van donderdag 4 juli 2014

Door Bert Staes
AANGERADEN