Jean Paul Gaultier stopt met confectielijn

© EPA

De bekende Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier stopt na 38 jaar met zijn confectielijn voor mannen en vrouwen om zich helemaal te concentreren op haute couture, parfums en andere projecten. Dat maakte het modehuis maandag bekend.

llo

De laatste confectielijn voor vrouwen zal op 27 september worden voorgesteld tijdens de modeweek van Parijs. Het modehuis nam de beslissing tot deze stopzetting in samenspraak met de Spaanse medeaandeelhouder Puig, en geeft geen verdere uitleg.

Maar in een brief die het vrouwenblad Women’s Wear Daily (WWD) kon inkijken, laat Jean Paul Gaultier optekenen dat hij stop met de “prêt-à-porter” wegens de “commerciële verplichtingen die zo’n lijn met zich meebrengt, en het “hectische ritme” waarmee de nieuwe collecties elkaar opvolgen, waardoor er “geen ruimte meer is voor het uitwerken van nieuwe ideeën en te innoveren”.

Confectie is standaardkledij die in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, waardoor de prijs veel lager ligt dan in de haute couture, op maat gemaakte kledij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook