Airbus stoot deel van defensieafdeling af

Bron © BELGA

Foto: EPA

De Europese defensie- en lucht- en ruimtevaartgroep Airbus Group heeft dinsdag een herstructureringsplan bekendgemaakt voor haar defensieactiviteiten. Daarbij zal de groep zich opnieuw focussen op militaire vliegtuigen en raketten, en onderdelen van de hand doen, met name binnen de communicatiedivisie.

Airbus Defence and Space, de divisie die op 1 juli het licht zag bij de samenvoeging van de defensieactiviteiten van het voormalige EADS, plant “verschillende activiteiten af te stoten die niet langer overeenstemmen met haar strategische doelstellingen en waarvoor een betere ontwikkeling mogelijk is binnen andere structuren”.

Airbus Defence and Space omvat het voormalige Cassidian, Astrium en Airbus Military, en vormt de tweede pijler van de Airbus Group naast vliegtuigbouwer Airbus. Airbus Defence and Space stelt momenteel zowat 40.000 mensen tewerk en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 14 miljard euro.

De groep legt geen kalender vast, maar preciseert dat het activiteitenvolume van de entiteiten die afgestoten worden bij de 2 miljard euro ligt.

Door
VOOR ABONNEES