Nieuwe algemeen secretaris voor Beweging.net

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Linde De Corte, 35 jaar, wordt de nieuwe algemeen secretaris van beweging.net, het vroegere ACW. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Algemeen voorzitter Patrick Develtere blijft op post.

Als algemeen secretaris zal De Corte samen met Develtere instaan voor de verdere uitbouw en organisatie van het nieuwe netwerk.

“Linde is met haar enthousiasme, ervaring en expertise de juiste jonge vrouw op de juiste plaats”, zegt de voorzitter in een persbericht. “Dat ze sterk geëngageerd is, spreekt uit haar ervaring en expertise als advocate en beleidsmedewerker, als Chiro-ster en bestuurder bij sociale projecten”.

De Corte studeerde rechten aan de UGent. Na haar studies werd ze advocate aan de balie van Gent en werkte ze op het kantoor Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse, waarbij ze vooral actief was in sociaal recht, arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Nadien ging ze aan de slag als achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker van de CD&V-senaatsfractie en adviseur bij vicepremiers Steven Vanackere en Pieter De Crem. Ze werkte rond binnenlands beleid, sociale aangelegenheden, sociaal overleg, arbeidsmarktbeleid, asiel en migratie en gelijke kansen. Ze is ook vrijwilligster en bestuurder bij sociale projecten Casablanco en Hefboom. Na haar studies trok ze zes maanden naar Congo om er les te geven.

De Corte ziet heel wat uitdagingen: “Eenzaamheid counteren, een vlotte combinatie van arbeid, zorg en gezin, sociaal-rechtvaardig beleid uitwerken, diversiteit als een troef uitspelen,... Vrijwilligers en sociale organisaties zoals de leden van beweging.net zijn onmisbaar en maken door flexibele samenwerking in een netwerk een nog groter verschil”.

Door
AANGERADEN
Meest recent