Burgemeesters in buurt van nieuwe nationale voetbalstadion twijfelen aan haalbaarheid

Het nieuwe nationale stadion zou op Parking C van de Heizel komen. Foto: jhp

Grimbergen / Wemmel -

De burgemeesters van Wemmel en Grimbergen, waar het nieuwe nationale voetbalstadion aan de Heizel zou komen, stellen zich grote vragen inzake mobiliteit, veiligheid, waterafvoer en leefbaarbeid.

Hoewel Parking C aan de Heizel een groot perceel grond is dat eigendom is van het Brusselse stadsbestuur, ligt het zowel op grondgebied van Strombeek (Grimbergen) als van Wemmel gelegen. Dat maakt beide gemeentebesturen belanghebbend.

Burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL): ‘Wij hebben nog geen enkel plan of mobiliteitsstudie gezien. Het kan allemaal wel zijn dat de voetbalbond, UEFA, en anderen vinden dat er een nationaal stadion moet komen op parking C, maar dat maakt onze rekening niet. Er moet nog een hele reeks procedures worden doorlopen om de nodige vergunningen te krijgen’, zegt Vansteenkiste. Collega-burgemeester Marleen Mertens (CD&V) van Grimbergen beaamt dat ook zij nog geen concrete plannen heeft gezien, en vindt ook dat de gemeenten uit de besluitvorming rond Parking C worden gehouden.

Ook het buurtcomité dat een nationaal stadion op parking C niet ziet zitten, bereidt zich voor op een lange procedureslag.

Lees het hele artikel in Het Nieuwsblad Brussel-Noordrand van zaterdag 20 september

Door Joris Herpol