EDF Luminus begeeft zich op markt van hersteldiensten

Bron © BELGA

Gregoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus bij de voorstelling van de overname van Rami Services Foto: BELGA

EDF Luminus, de op één na grootste speler op de Belgische energiemarkt, heeft een belang van 50 pct genomen in Rami Services, een netwerk van herstelbedrijven. De energieproducent en -leverancier wil zo zijn aanbod van energiediensten versnellen.

EDF Luminus bood al een dienst aan voor dringende herstellingen aan de woning. Nu lanceert het bedrijf een dienst voor onderhoud en/of herstelling van centrale verwarmingsketels.

Dat zal gebeuren via het landelijke netwerk van onafhankelijke installateurs van Rami Services, waar EDF Luminus al mee samenwerkt. Rami Services uit Zwijnaarde is het grootste netwerk van herstelbedrijven van België. Het bedrijf telt onder meer verzekeraars en winkelketens onder zijn klanten. Hoeveel EDF Luminus betaalt voor de participatie is niet bekendgemaakt.

“EDF Luminus krijgt via de samenwerking met Rami een gezicht bij de klanten thuis”, aldus Kris Vervaet, chief commercial officer bij het energiebedrijf. Voorlopig wil het energiebedrijf geen prognoses geven over het aantal klanten waar men op mikt met de nieuwe dienstverlening.

EDF Luminus gaat ook een exclusief partnerschap aan met Netatmo, een slimme thermostaat. Het toestel, van de hand van designer Starck, laat toe de verwarming op afstand te regelen via smartphone, tablet of computer.

Door
AANGERADEN