Eerste appartementen te koop in nieuwe stadswijk Tondelier

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

© Nieuwe Molens Gent

1 / 8

De eerste appartementen en lofts in de nieuwe stadswijk Tondelier, aan het Rabot, zijn deze week te koop gesteld. Het gaat om 51 wooneenheden in de oude gasfabriek De Nieuwe Molens. Stad Gent verbouwt samen met een private partner de oude gasfabriek en het vervuilde terrein er rondom tot een volledig nieuwe stadswijk met 530 nieuwe wooneenheden. Voor de verkoop werden ook nieuwe simulatiebeelden gelanceerd.

Bert Staes

Het eerste gebouw in de nieuwe Tondelier-wijk is de oude fabriek van de Nieuwe Molens. Het fabrieksgebouw wordt omgebouwd tot 51 lofts en appartementen, opgedeeld in vier blokken genoemd Kanaalgebouw, Silogebouw, Parkgebouw en Hofgebouw. Het gebouw krijgt ook een ondergrondse parking, fitnessruimte en een collectief dakterras.

Aan de zijkant van het gebouw worden enkele grote betonnen silo's gesloopt. De rest van het Nieuwe Molens-gebouw wordt gerestaureerd. Tegen eind volgend jaar zou de opbouw kunnen beginnen. Het pop-uprestaurant M with a view op het dak van de Nieuwe Molens sluit eind oktober de deuren.

Budget

Bij de 51 appartementen die nu te koop staan, zijn ook vijf budgetappartementen, eenslaapkamerappartementen die tussen de 125.000 en 140.000 euro kosten. Dat zijn eenheden die aan een lagere prijs door Stad Gent toegewezen worden aan kandidaten.

'In de volledige wijk Tondelier zijn 106 budgetwoningen voorzien', zei schepen van Wonen Tom Balthazar woensdag. De vrijemarkt-appartementen die nu te koop staan beginnen vanaf 260.000 euro.

Op het terrein blijven ook nog twee enorme ondergrondse gashouders over. Een van de ondergrondse gasbekkens wordt gerenoveerd. De andere wordt opgenomen in het park dat tussen de woonblokken komt. Dit najaar wordt een bouwaanvraag ingediend voor een buurtsporthal die ook in de wijk moet komen.

Alle info over het project en details en prijzen voor de nieuwe appartementen zijn te vinden op de website van Nieuwe Molens Gent

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent