Belgische prostitutiecijfers overgenomen van... Nederland

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: Bart Dewaele

Gisteren in uw krant: het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) raamt dat tien procent van de mannen tussen 18 en 65 jaar gemiddeld 15 keer per jaar een prostituee bezoekt. Hoe weten ze dat? Niet. Ze keken naar onderzoek uit Nederland, zo blijkt.

‘We zijn in Nederland gaan kijken, we hebben niet de tijd gehad om in eigen land uitgebreid onderzoek te doen’, meldt de Nationale Bank, een onderdeel van het INR, in Het Laatste Nieuws.

Waarom zijn die ramingen eigenlijk nodig? Omdat illegale activiteiten zoals drugs, prostitutie en smokkel voortaan meegeteld worden in het bruto binnenlands product (bbp) – een maatstaf voor de jaarlijkse economische activiteit in een land.

Daarom moest het INR uitzoeken hoeveel toegevoegde waarde die sectoren opleveren. Nu blijkt dat De Nationale Bank via Nederlands onderzoek een gemiddelde zocht voor het aantal Belgische mannen dat jaarlijks een bezoekje brengt aan vitrines of privédiensten. De Nationale Bank zegt de cijfers uit Nederland te zullen onderzoeken en bijstellen indien zou blijken dat Belgen minder of meer naar een prostituee gaan. Maar volgens de bank zijn de cijfers allesbehalve hoger dan in andere Europese landen.

Door
AANGERADEN
Meest recent