Gravensteen heeft tijdelijk mooiste dakterras van Gent

Bron © belga
Gent - Op de donjon van het Gentse Gravensteen is vrijdag een uniek tijdelijk dakterras geopend. Mensen die een ticketje te pakken kregen, kunnen er de komende weken een uurtje picknicken of aperitieven met een knap uitzicht over de binnenstad. Helaas voor de anderen: alle dagen zijn volledig uitverkocht. Iedereen mag wel nog op de rondgang op het dak van de donjon. Het terras even bekijken is dus wel mogelijk.

Het initiatief komt van Michel Blanckaert, die met zijn time-lapse film 'Ghent in Motion' zoveel mogelijk Gentenaars in beeld brengt. Wat er zich achter de dikke muren bevindt, is echter voorbehouden voor wie een zeldzaam plaatsje reserveerde.

De pop-up tuin werd verhuurd in slots van zestig minuten. Enkele uren na de bekendmaking zaten die tot 2 november tjokvol met afspraken voor een originele picknick of een romantisch uitje.

Twee vrachtwagens

De groene restyling is een idee van Michel Blanckaert, die via zijn project "Ghent in Motion" zoveel mogelijk Gentenaars in een time-lapse film wil. Samen met Historische Huizen Gent en leerlingen van een tuinbouwschool in Wetteren weden donderdag twee vrachtwagens planten naar de top van de historische burcht gesleurd.

"Het is enerzijds een kinderdroom, anderzijds willen we tonen wat vele handen op één dag kunnen realiseren", zegt Michael Blanckaert (Michael Tiger). "Het resultaat ziet eruit als een wilde tuin, met een iglo in bamboe en een verlicht terras, alles zeer sfeervol maar rudimentair".

Tijdens het komende lichtfestival, eind januari 2015, wil Blanckaert Ghent in Motion op het publiek loslaten. De hangende tuin is er een scène uit.

Door Bert Staes
AANGERADEN