Demotte: ‘Het horrormuseum, met de Antwerpse burgemeester als hoofdconservator, heropent’

Bron © belga

Foto: BELGA

Antwerpen -

Minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS) heeft zondag zwaar uitgehaald naar de nieuwe centrum-rechtse regering-Michel. De maatregelen van die regering doen hem vrezen voor ‘de meest kwetsbaren’.

‘Tot nu toe is ons sociaal model gespaard gebleven van een revolutie à la Thatcher of Reagan, waarbij men van de armen neemt om aan de rijken te geven’, zei Demotte zondag in Doornik. Volgens de PS-excellentie is de toekomst van België nooit zo onzeker geweest: de indexsprong, de verhoging van de pensioenleeftijd, de verhoging van de btw en de accijnzen op diesel zullen volgens hem de zwakkeren treffen.

‘Er zijn in het verleden, onder de regeringen Martens-Gol, pogingen geweest en we hebben jaren miserie gehad om de economische en sociale schade te herstellen. Vandaag gaat het horrormuseum weer open en de burgemeester van Antwerpen (N-VA-voorzitter Bart De Wever, red.) is er de hoofdconservator van’, zei Demotte.

De Franstalige minister-president zei dat hij meer schrik heeft van een sociale en economische blackout dan van een stroomonderbreking in de winter.

Door
AANGERADEN