‘Wie zal het opnemen voor de gezinnen?’

Bron © BELGA

Foto: Bart Dewaele

De Gezinsbond betreurt dat er in de regering-Michel niemand expliciet bevoegd is voor gezinsbeleid. Zo’n minister of staatssecretaris voor het gezin zou nochtans zinvol geweest zijn, zeker in tijden van besparingen, stelt de organisatie in een persbericht.

De Gezinsbond ijverde voor een minister van het Gezin die binnen de regering het aanspreekpunt zou zijn voor alles wat met gezinnen te maken heeft. 'Zeker in tijden van besparingen is het erg belangrijk dat iemand binnen de regering deze taak opneemt, en gezinnen tegemoetkomt, versterkt, ondersteunt en beschermt. De regering die zich deze week aan het parlement presenteert, blijft hierin echter in gebreke', luidt het.

'Bij het aantreden van de regering-Michel leeft bij de Gezinsbond vooral de vraag: wie van deze ministers zal het opnemen voor de gezinnen bij de uitvoering van het federale beleid?'. Volgens de gezinsorganisatie heeft de federale regering wel verschillende voorstellen uit het memorandum van de Gezinsbond overgenomen. 'Maar zonder een verantwoordelijke voor het gezinsbeleid in deze regering zal dit dode letter blijven'.

Door
AANGERADEN