Daarom draagt Bono altijd een zonnebril

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Dat Bono altijd een zonnebril draagt, heeft echt niets met sterallures of met een overdreven groot ego te maken, zo heeft de zanger van de Ierse popband U2 onthuld. In een BBC-programma dat vrijdagavond wordt uitgezonden, maakt hij namelijk bekend dat hij al twintig jaar aan de oogziekte glaucoom lijdt.

Glaucoom of groene staar is een aandoening waarbij de oogzenuw beschadigd is als gevolg van een verhoging van de druk in de oogbol. Door de ziekte, die uiteindelijk tot blindheid kan leiden, reageren de ogen extreem gevoelig op licht. Daardoor ziet Bono zich genoodzaakt om ook binnen een zonnebril te dragen.

'Ik word er goed voor behandeld en alles zal goed gaan', verklaarde hij tijdens de opnames van de Graham Norton Show, waar hij het nieuwe U2-album 'Songs of Innocence' kwam promoten.

De zanger/wereldverbeteraar had zich eerder deze week nog moeten excuseren omdat dat album integraal in de muziekbibliotheek van iTunes-gebruikers was verschenen. Iets wat niet gesmaakt werd door heel wat gebruikers van het muziekprogramma van Apple.

'Het spijt me', zei hij daarover. Het idee was ingegeven door 'een beetje megalomanie, een vleugje vrijgevigheid, een beetje zelfpromotie en door de angst dat niemand de nummers zou horen waar we de jongste jaren ons leven voor hebben opgeofferd'.

Door
Meest recent