Bouwunie juicht duidelijkheid rond brugpensioen toe

Bron © belga

Foto: An Nelissen

De overgangsmaatregelen die bevoegd minister Kris Peeters plant voor het brugpensioen in de bouwsector, zorgen voor duidelijkheid. ‘We hopen dat dit de paniekreacties in de kiem kan smoren’, reageert Bouwunie woensdag.

Door onduidelijkheden in de tekst van het regeerakkoord was onzekerheid ontstaan over de modaliteiten voor het brugpensioen. Zo riep de vakbond ABVV Bouw zijn leden die in aanmerking komen voor brugpensioen, op om zich nog snel te laten ontslaan.

‘Door deze onduidelijkheden riskeerden de werkgevers in de bouw plots dat meer arbeiders hun brugpensioen zouden aanvragen dan oorspronkelijk gepland (...) en zagen arbeiders zich genoodzaakt vroeger dan eigenlijk gewenst met brugpensioen te gaan’, stelt Bouwunie in een persbericht.

Het nieuwe voorstel schept duidelijkheid. ‘Het stelt duidelijk dat werknemers die nu voldoen aan de voorwaarden maar er voorlopig geen gebruik van willen maken, op termijn toch hun rechten kunnen behouden. Op die manier kunnen we meer mensen aan de slag houden’, zegt Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Minister van Werk Peeters zou de overgangsmaatregelen donderdag op de tafel leggen van de ministerraad.

Door
AANGERADEN