De Leeuw ‘ondersteunt elke positieve daad van verzet’

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De voorzitter van de socialistische vakbond, Rudy De Leeuw, schaart zich achter het initiatief van OCMW-voorzitter van Zottegem Kurt De Loor om de indexsprong voor het Zottegemse OCMW-personeel niet toe te passen. Dat meldt ABVV woensdag.

De Zottegemse OCMW-voorzitter Kurt De Loor kondigde woensdag in Het Laatste Nieuws aan dat hij de geplande indexsprong niet wil doorvoeren voor zijn ambtenaren. Hij wil het personeel van het OCMW in Zottegem toch twee procent opslag geven, ook al legt de federale overheid een indexsprong op.

'Ik doe niet mee aan die neerwaartse spiraal. Het geld voor indexering was al voorzien in onze begroting en dus voeren we dat uit.' De actie heeft een groot symbolisch gehalte. Wettelijk is het in principe niet mogelijk om de indexsprong te omzeilen, maar er is een achterpoortje voor gemeentebesturen: zij kunnen hun personeel tóch opslag geven.

Sp.a-voorzitter Bruno Tobback kan de actie van De Loor wel smaken. 'Het is een mooie symbolische actie, waar ik geen kritiek op kan hebben. Maar het kan niet zomaar overal toegepast worden. Niet elke gemeente heeft er de middelen toe. Wij gaan dus geen richtlijnen voor onze lokale bestuurders uitvaardigen.'

Ook ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw feliciteert De Loor met zijn initiatief en zegt 'elke positieve daad van verzet tegen de plannen van de federale regering om de koopkracht van de mensen te verzwakken' te ondersteunen.

CD&V-burgemeester van Zottegem Jenne De Potter schiet het voorstel van De Loor echter meteen af. 'Wij kiezen ervoor het vrijgekomen geld in te zetten voor jobcreatie. Dat is de bedoeling van de federale richtlijn'.

Door
AANGERADEN