Matthias Schoenaerts eist schadevergoeding van Stan Lauryssens

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Voor de burgerlijke rechtbank in Antwerpen is maandag de zaak ten gronde ingeleid die acteur Matthias Schoenaerts en zijn moeder hebben aangespannen tegen auteur Stan Lauryssens en zijn uitgeverij. De zaak werd meteen verwezen naar de rol om de partijen toe te laten schriftelijk hun argumenten uiteen te zetten. Een datum voor de behandeling wordt later bepaald.

De acteur en zijn moeder verkregen vorige week via een kortgedingprocedure dat het boek “Schoenaerts”, over een zware manisch-depressieve periode in het leven van Julien Schoenaerts, een waarschuwing moest dragen dat het boek onjuistheden bevat. Stan Lauryssens en zijn uitgeverij beslisten daarop om het boek uit de handel te halen.

Matthias Schoenaerts en zijn moeder eisen echter ook een schadevergoeding van de auteur en zijn uitgeverij, omdat het boek de goede naam en de integriteit van Julien Schoenaerts heeft aangetast. Via een gemanipuleerde quote op de cover werd bovendien de indruk gewekt dat Matthias aan het boek had meegewerkt, wat niet zo is.

“We vragen één euro provisioneel, maar de echte omvang van de schade zal uit de debatten moeten blijken. Als de rechtbank beslist om hen een vergoeding toe te kennen, dan zal het bedrag integraal aan een goed doel worden geschonken. Waarschijnlijk aan een huis dat mensen met psychiatrische problemen opvangt”, zegt hun advocaat Axel De Schampheleire.

Door
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...